Підтримати нас

У Херсоні оголошено тендер на 150 000 євро серед 6-ти міжнародних компаній

Автор статті
20 січня 2020 12:00
779
Поширити:

Оголошено тендер на розробку плану сталої мобільності за 150 000 євро (близько 4 000 000 грн) грантових коштів від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Про це повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

Відповідальним за організацію проведення тендеру ЄБРР визначив радників міського голови – Наталію Матковську та Артура Мадатяна.

Грантові кошти були виділені в рамках реалізації проекту ЄБРР «Модернізація громадського тролейбусного транспорту». Підрядник буде обиратися із 6 компаній «короткого списку» (до списку входять компанії, які пройшли попередній відбір ЄБРР, виходячи із відповідного досвіду та кваліфікації): дві компанії із Великобританії та по одній із Франції, Німеччини, Греції та Ізраїлю. Пропозиції надсилаються до 7 лютого поточного року.

У рамках технічного завдання на розробку плану сталої мобільності, які розробляли радники міського голови разом із експертами Банку, передбачається проведення обстежень (пасажиропотік, трафік, опитування мобільності), розробка мультимодальної транспортної моделі, визначення основних пріоритетів розвитку транспортної системи міста, удосконалення маршрутної мережі, розробка індикаторів для відстеження ефективності впровадження запропонованих заходів.

Нагадаємо, відповідно до правил закупівель, ЄБРР висуває дуже жорсткі вимоги – усі учасники процесу повинні дотримуватися високих стандартів ділової етики в ході проведення торгів та на всіх етапах реалізації проекту. Існує кваліфікація заборонених дій, таких як «змова», «обструкційні дії», «нецільове використання грошей банку», «шахрайство». Будь-який факт таких дій призводить до закриття проекту та отримання «чорної мітки» усіма учасниками проекту, що є показовим маркером для інвесторів і фондів. Тобто політика Банку повністю виключає корупційні ризики, та, відповідно, співпрацю зі світовими фінансовими інституціями можна розглядати як своєрідне щеплення від корупції.

Довідка. План сталої мобільності – комплексна система для задоволення потреб у мобільності мешканців та бізнесу в місті. Головні принципи:

- оптимізація міської мережі (вдосконалення перехресть, критичних для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту, підвищення зв’язності транспортного сполучення між районами, зручні пересадочні вузли, надання інформації про дорожню обстановку, тощо);

-орієнтація на громадський транспорт та заохоченні до пішохідного та велосипедного руху (стандарти якості планування зупинок, тротуарів, велодоріжок, пішохідних зон);

- нова політика у галузі паркування (дотримання правил, скорочення тривалості, маркування місць, тощо).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ