Підтримати нас

У Херсоні була зафіксована найтепліша ніч за останні 70 років

Автор статті
12 червня 2019 13:00
621
Поширити:

Перша декада червня на Херсонщині відзначилася нестійкою погодою.

Про це говориться у огляді погодних умов першої декади червня 2019 року по Херсонській області, який опублікував на свої сторінці Фейсбук Херсонський обласний центр з гідрометеорології.

Так, середня температура повітря становила +22,1-23,9°, що на 2,9-4,5° вище кліматичної норми (1961-1990 рр.).

По Херсону 3 червня була зафіксована найтепліша ніч на цю дату за період спостережень 1946-2018 рр., стовпчик термометра не опускався нижче +18,5°.

5 червня у центрі області добовий максимум опадів склав 93 мм або майже дві місячні норми. Під час злив місцями по області спостерігався град діаметром 2-7 мм.

Агрометеорологічні умови були дуже неоднорідними. Так, на південному сході області через невелику кількість опадів утримувалась ґрунтова засуха. У озимої пшениці відмічалось передчасне пожовтіння листків нижнього ярусу, у соняшнику – втрата тургору вдень.

А у західних та центральних районах області спостерігались дуже складні погодні умови (сильні зливи, шквальний вітер, град). Найбільше постраждали Каховський, Олешківський та Великолепетиський райони області. Наслідком негоди стало підтоплення багатьох площ з посівами сільськогосподарських культур, дощовими потоками було змито посіви і родючий шар грунту, відмічалось замулення посівів, полягання різного ступеню зернових культур та багаторічних трав, у черешні після дощу відмічалось розтріскування ягід, градом було побите листя гороху, винограду, стручки озимого ріпаку, збиті нестиглі плоди яблунь, пошкоджено плоди абрикосу.

Площі з пошкодженнями та суми збитків, нанесених складними погодними умовами господарствам області, уточнюються.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ