Підтримати нас

У Греції українських моряків засудили до 100 років в'язниці

Автор статті
07 лютого 2018 07:02
632
Поширити:

Дві сотні українських моряків опинилися під судом у Греції за перевезення нелегальних мігрантів.

Родичі затриманих стверджують, що підозрювані не мають ні нормальних адвокатів, ні перекладачів. Тому нездатні захистити себе, передає ТСН.

Олена Ульянова, дружина одного з моряків, запевняє, що чоловік знайшов роботу на турецькій яхті через інтернет. Одного разу господар попросив забрати людей із незнайомого берега. Однак згодом з'ясувалося, що то були нелегали. Каже: "При вантаженні цих іранців їх арештувала берегова охорона Греції, бо це був перетин нейтральних вод Греції. Він цього не знав, бо був матросом. Строки там жахливі – йому загрожує 30 років".

Надія Литвинчук розповіла, що її син Петро навіть не матрос, а коваль. Відпочивав у Туреччині. Як опинився у грецькій в'язниці – невідомо. "Їм не надається адвокатська допомога, суди грецькою мовою, обвинувачення грецькою мовою", - нарікає вона.

Родичів ув'язнених моряків прийняли в офісі уповноваженого з прав людини. Український омбудсмен буде добиватися перекладачів і адвокатів для обвинувачених українців.

Зазначається, що у Греції за подібними обвинуваченнями затримано близько двох сотень громадян України. Із них 92 вже отримали вироки, декотрі де-факто є довічними – на 100 років і більше. Костас Онисенко, речник грецького фонду, що надає юридичну допомогу українцям, визнає, що моряки могли й не підозрювати, що влізають у кримінальну справу. Пояснює: "Із цим у Греції дуже жорстко, не тільки проти українців – проти людей будь-яких національностей. Бо, ви знаєте, в Греції величезна проблема з нелегальними мігрантами".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ