Підтримати нас

У Херсоні відкриється Кримськотатарський культурний центр “Куреш”

Vgoru
Автор статті
14 вересня 2021 13:00
990
Поширити:

Відкриття нового публічного простору Кримськотатарського культурного центру "Куреш" відбудеться 15 вересня о 14.00.

На відкритті гостей зустрічатиме володар Гран-прі міжнародних конкурсів, переможець дитячого міжнародного телевізійного конкурсу  "Татли сес" - Рустем Ємиратлі.

На присутніх чекає також презентація чергового фільму - серіалу "Крим. 25 років боротьби за Україну", який ми нещодавно згадували.

Після презентації передбачена дискусія з авторами.   Презентуватимуть і прем’єру наступної серії фільму з циклу: “Рік 1999. Нова доба." 

Спікери: 

Ібрагім Сулейманов - автор ідеї,  режисер та ведучий фільму.

Рустам Авдєєв - керівник проєкту.

Дементій Білий - сценарист та редактор.

Вхід — вільний. Захід відбудеться 15 вересня 2021, о 14-00 м. Херсон, вул. Некрасова, 29  (на розі вул. Некрасова та пр. 200 років Херсону, орієнтир магазин «Розетка»), ІІ поверх.

Довідка: "Крим. 25 років боротьби за Україну" - це цикл документальних програм про політичну історію Криму та те, як саме Крим наповнювався українським змістом з перших років незалежності України і до сьогодення. Під час обговорення ви зможете подивитися найбільш яскраві фрагменти з фільмів, зануритися в атмосферу 90-х, - початку 2000 років минулого століття та взяти участь в дискусії про актуальні проблеми новітньої історії України та боротьби за український Крим. 

Документальні програми побудовані на архівних матеріалах та на спогадах безпосередніх учасників подій. Наразі випущено серії про події з 1991  по 1999 рр. Найближчими днями очікуються прем'єри одразу трьох наступних серій, про події 2000 - 2002 років. Усі серії знаходяться у вільному доступі.

Програми випущені за підтримки Українського Культурного Фонду. Позиція Українського Культурно Фонду може не збігатися з думкою авторів. 

На захід запрошуються державні органи влади, що опікуються проблематикою Криму, громадські організації, робота яких пов’язана з Кримом, правозахисні організації, які відстежують ситуацію в АР Крим, Представники Меджлісу кримськотатарського народу, представники центральних та місцевих ЗМІ, представники Херсонської ОДА та Херсонської міської ради, фахівці з історії, студенти факультетів журналістики та історії ХДУ.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ