Підтримати нас

У Херсоні окупанти перейменували театр та оголосили набір на роботу "талановитих" людей

Vgoru
Автор статті
07 вересня 2022 11:59
602
Поширити:

У Херсоні окупаційна влада "перейменувала" обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша на "русский академический" та оголосила про набір працівників. При цьому готові брати просто "талановитих" людей без спеціальної освіти.

Про це розповів Суспільному генеральний директор театру імені Куліша Олександр Книга.

"Хай намагаються. Я вважаю, що це агонія. Перед тим, як перепливати Дніпро, вони ще намагаються і театр замазати. Доведеться дуже довго нашу будівлю освячувати потім після звільнення", – говорить чинний директор театру.

За словами Олександра Книги, те, що запрошують на роботу без профільної освіти, а просто "з талантом", доводить, що зрадників мало. З 250 осіб штату театру сумарно почали співпрацювати чоловік 16. Це і технічний і обслуговчий персонал. З творчого колективу – двоє з балету та три артисти. Тому й закликають – "ідіть, хто хоче".

"Ми знаємо, що навіть зарплату "намалювали" по 65 тисяч рублів. При тому, що в театрах Росії та того ж Криму зарплати втричі менші – починаючи з 20-25 тисяч рублів. Тобто купують, заманюють. Звісно, з ними будуть розбиратися органи. Якщо вони порушили закон, там будуть заходи", – говорить Книга.

Олександр Книга повідомив, що в будь-якому разі колаборантів не приймуть, працювати вони не будуть.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ