Підтримати нас

У Херсоні обговорять успіхи та труднощі судової реформи

Vgoru
Автор статті
06 липня 2021 11:00
872
Поширити:

Запрошуємо вас у середу, 7 липня о 14:00, на дискусію Доступ до правосуддя. Як впливають реформи? з переглядом документального фільму "Содік"

Доєднуйтеся за посиланням: https://zoom.us/j/98006868405

Вже понад п'ять років триває судова реформа в Україні. Нам обіцяли: вільний доступ до правосуддя, чесних кваліфікованих суддів та Вищий антикорупційний суд, який “посадить” всіх корупціонерів.

А що отримали українці на практиці? Як змінився доступ до правосуддя в умовах адміністративної реформи? Поговоримо про це з суддею Херсонського міського суду Херсонської області Наталією Іванцовою.

Одна з ознак успішності реформи - це підвищення довіри до інституцій, які реформуються, але в українців і досі критично низький рівень довіри до судової влади.

Так, є зміни в законодавстві, але експерти наголошують, що вони є точковими, а не системними, тому наразі не можна сказати, що відбулися хоча б перші кроки до реформування судової системи.

На жаль, у професійних юридичних колах, у середовищах суддів, прокурорів, адвокатів, а також у науковому, немає розуміння того, якої саме реформи потребує судова система України.

Фільм “Содік” наочно демонструє кримінальне життя нічних вулиць, а також те, як разюче ланцюжок подій, викликаний однією випадковістю, може змінити людину і її долю назавжди.

На прикладі цієї історії ми обговоримо нинішнє становище судової системи в Україні, її ефективність та можливі вирішення існуючих проблем. Поговоримо і про доступність правосуддя для звичайних громадян, про перспективи розвитку цієї галузі, а також про заплановану стратегію реформування судової системи України.

Організатори заходу: Мандрівний Docudays UA / Херсон та область, Медіаплатформа "Вгору" и Фонд милосердя та здоров’я

Захід організовано Кіноклубом Docudays UА при Благодійній організації "Фонд милосердя та здоров'я" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

В разі виникнення питань, звертайтеся: 066-810-67-47, ilona.polesova@gmail.com

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ