Підтримати нас

У Херсоні нестача ліків. Через це "процвітає" торгівля російськими медикаментами

Vgoru
Автор статті
15 травня 2022 10:55
1,522
Поширити:

У Херсоні почали продавати російські ліки, завезені з Криму. 

Аптеки у місті працюють, але пусті, повідомляють кореспонденти Суспільного.

"У наших аптеках, крім косметики та ефірних олій, нічого немає, хоч вони і працюють. Мені сама працівниця аптеки порадила пошукати необхідні ліки на вулиці, купити з машини. Сказала, іншого виходу наразі немає", - розповіла жителька Херсона.

На вулиці ліки продають прямо з машин. Вибір великий і постійні черги. Херсонці приходять купувати медикаменти, яких не можуть отримати в аптеках.

"Ліки кримські у два - три рази дорожче. Наприклад, я купую Триплексам , він був 230 грн. Зараз я його можу купити за 700-750 грн. Машин з ліками на алейках Північного і Таврійського мікрорайонів дуже багато", - каже жінка.

Якщо необхідних ліків немає, розповів житель Херсона, то їх можна замовити.

" На жаль не в аптеці, а тут, на вулиці. Привозять тижні через два, але ті і того дозування, що тобі потрібні. Щоправда, у три рази дорожче", - каже чоловік.

Подібна ситуація і в районах області.

"Моя мама живе в Новотроїцькій громаді, розповіла, що теж всі замовляють направо і наліво і через кілька днів привозять. Ціни звичайно в 3 рази вищі", - розповіла херсонка.

Жінка говорить, що на Херсонщині і в самому Херсоні є волонтери, які доставляють ліки з підконтрольної ЗСУ території, але вони в основному забезпечують потреби місцевих лікарень і, на жаль, не можуть задовольнити попит всіх жителів , які опинилися в тимчасовій окупації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ