Підтримати нас

У Херсоні безхатьків зігріватимуть із дотриманням “температурного режиму”

Автор статті
24 грудня 2021 16:00
986
Поширити:

Мобільні пункти обігріву бездомних – практика, до якої жителі Херсонщини та обласного центру  звикли. Не стане винятком і зима 2021-2022 років.

На сайті Херсонської міської ради вже з'явилася інформація, що в Херсоні "почалася робота з підготовки мобільних пунктів обігріву". Згідно з повідомленням, пункти - це намети (тут, як завжди, допомогу надає Головне управління ДСНС в області), а оснащені вони будуть пічками-буржуйками, лавками та столами, а також біотуалетами й гігієнічним приладдям.

У міськраді стверджують, що ці мобільні пункти почнуть роботу, коли середньодобова температура повітря сягне мінус 8 градусів  і протримається впродовж щонайменше трьох діб.

Тим часом, мінусова температура повітря в обласному центрі стоїть уже не перший день і супроводжується снігом та пронизливим вітром. А, наприклад, у ніч із 23 на 24 грудня вона опустилася нижче 12 градусів-. У таких умовах, перебуваючи на вулиці досить довго, замерзнути може навіть не безхатько, а й людина, яка має дах над головою. Дещо дивує, звідки саме взялися саме ці мінус вісім градусів і саме ці три доби, і чи не слід владі діяти оперативніше. Досить просто довіритися фізіологічним відчуттям: холодно – отже, треба зігріватися!

Цікаво, що, наприклад, у Скадовську намет для обігріву безпритульних встановили ще 21 грудня – за три дні до процитованого вище повідомлення Херсонської міськради.

У Фейсбуці Наталія Кулюк повідомляє:

“Фахівцями КЗ “Центр надання соціальних послуг” Скадовської міської ради планується зробити обхід по місту та повідомити безпритульних осіб про можливість погрітися та попити гарячого чаю”.

У Скадовську мобільний намет обігріву безхатченків працює вже третю добу. Фото з соцмереж 

Зазначимо,  скадовчанам не знадобилися жодні формальності з обов'язковим дотриманням “температурного режиму”: адже якщо цим формальностям слідувати механічно, можемо не дорахуватися людських життів.

До уваги херсонських чиновників: замерзнути на смерть на вулиці можна навіть за плюсової температури.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ