Підтримати нас

У Чаплинці почастішали крадіжки та з’явилися “Воронежские дрожжи”

Vgoru
Автор статті
22 березня 2022 11:45
2,052
Поширити:

У Чаплинці активізувалися кишенькові злодії - користуючись скупченням людей у чергах та тіснявою, цуплять гаманці, гроші, банківські картки.

Пограбували щонайменше один будинок - винесли всі цінності, гроші, техніку, навіть столові прилади. Також хтось викрав на стоянці біля магазину велосипед. Про це говориться на сторінці у Фейсбук “Чаплинська громада ONLINE”.

У коментарях дехто волає: “А де ж наша ДНД (місцева добровільна народна дружина, бо поліції в громаді наразі немає), чому там не патрулюють? Чому не стоять в таких місцях?” Так от, хочу нагадати, в ДНД - близько 10 людей, які постійно. А всі інші, - записалися в перший тиждень, може один раз і вийшли на зміну, а більше не приходять невідомо з яких причин. Також у хлопців одна-єдина машина власна, яку треба заправляти. Бензин у дефіциті. А там де ще є - ціна вже 80 гривень. Так що, людоньки, беріть гроші, бензин, приходьте, допомагайте хлопцям захищати ваші оселі та організувати нормальне патрулювання. Ми з вами сила до тих пір, поки ми разом, - звертається до односельців адміністратор групи Олександр Посунько

Щодо ситуації з продуктами, то в АТБ ціни ще довоєнні, зокрема, картоплю реалізують по 8 грн за кг. У цьому ж супермаркеті можна перевести в готівку кошти.

Але в багатьох інших магазинах вартість продукції значно підвищилася. Також, кажуть, в одному з них у продажі з’явилися російські продукти, зокрема, - “Воронежские дрожжи”. Людей це обурило, вимагають вживати якихось заходів. Але, на жаль, наразі фізично неможливо притягнути до відповідальності тих “бізнесменів”. Єдина можливість вплинути - бойкотувати усією громадою таки магазини, нічого там не купувати, - зазначає пан Олександр.

Світло, газ, вода у Чаплинці є. Щоправда, вчора відключали воду, бо було два прориви. Але аварію усунено й водопостачання відновлено. Комунальне підприємство працює, але через дефіцит пального сміття вивозять через тиждень. Також співробітники пенсійного фонду працюють. У чаплинських відділеннях Укрпошти, за наявності готівки, людям видають пенсії. Але - лише у Чаплинці. До старостатів кошти не везуть, бо відсутні списки пенсіонерів у селах.

ЦНАП, паспортний стіл - не працюють. Зачинено управління соціального захисту. Виконавча, податкова служби - не працюють.

Логістика так і не відновлена - ніяких товарів, коштів не доставляється. А у Чаплинці вже закінчилися запаси ліків. Місцеві активісти зібрали кошті та самотужки придбали для “Швидкої” знеболювальних на 10 тисяч гривень та, скільки вдалося, пального для карет допомоги. Наразі служба забезпечена ліками, які допомагають стабілізувати стан людей та, за потреби, можуть доставити хворих до лікарні. Щодо інших медпрепаратів, то ситуація складніша:

Вчора наша бригада Червоного хреста їздила до Херсона, - евакуювали діток, привезли трохи ліків на замовлення людей. Але ліків у Херсоні також уже майже немає, - ділиться Олександр Посунько.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ