Підтримати нас

Ці продукти посилюють почуття голоду

Автор статті
28 лютого 2018 17:46
560
Поширити:

Від деяких продуктів просто неможливо відірватися: ми їмо їх помітно частіше, та ще й у таких кількостях, що самі потім дивуємося своєму апетиту. Дієтологи розповіли, яка їжа викликає помилкове відчуття голоду, провокуючи нас до переїдання. Зверніть особливу увагу на ці продукти та спробуйте виключити їх з раціону.

Більшість "дієтичних" продуктів

Ці продукти посилюють почуття голоду - фото 230617

Продукти з міткою "дієтичні" викликають особливий інтерес у всіх, хто хоче схуднути або підтримує оптимальну вагу. Як не дивно, саме вони очолюють "чорний список" продуктів, що загострюють почуття голоду та провокують переїдання. Наприклад, пластівці для сніданку або батончики з мюслями: всі вони в тому або іншому вигляді містять велику кількість цукру – тобто, складаються з насиченої вуглеводної бази, яка не може дати відчуття ситості.

Смузі

Ці продукти посилюють почуття голоду - фото 230618

З обережністю пийте смузі з невідомим складом. Ситні вітамінні коктейлі можуть бути корисними, але часто вони містять добавки, що провокують переїдання та розпалюють апетит: морозиво, солодкий сироп, шоколад або навіть горіхи. Наш організм не сприймає смузі як повноцінний прийом їжі та через деякий час подає повторний сигнал про голод. До того ж коктейлі з великою кількістю цукру провокують залежність від їжі.

Фаст-фуд

Ці продукти посилюють почуття голоду - фото 230619

"Швидку" їжу люблять практично всі, хоча картоплю фрі та гамбургери навряд чи можна назвати здоровою їжею. Фаст-фуд – це занадто жирна і пересолена їжа з великою кількістю харчових добавок і цукру. Він у комбінації з трансжирами та підсилювачами смаку, збуджує апетит, сприяють тому, щоб ми з'їли більше, ніж планували.

Насичені жири

Ці продукти посилюють почуття голоду - фото 230620

У категорію насичених жирів потрапляє пальмова та кокосова олія, молочні продукти (наприклад, вершкове масло), а також тваринні жири, що містяться в червоному м'ясі. Як і трансжири, вони сприяють розвитку серцево-судинних захворювань, а тому їх кількість в раціоні повинна бути строго обмежена. Згідно з дослідженнями, насичені жири також притупляють наше відчуття насичення і заважають контролювати свій апетит, в довгостроковій перспективі провокуючи появу зайвої ваги.

Алкоголь

Ці продукти посилюють почуття голоду - фото 230621

Найпідступніший з усіх продуктів-розпалювачів апетиту. Захоплюючись алкогольними напоями за трапезою, ми втрачаємо контроль, і організм не може визначити, скільки їжі йому насправді потрібно для насичення. В результаті ми з'їдаємо все підряд. До слова, пиво найбільше шкодить, адже разом із ним ми часто ласуємо шкідливими снеками.

Продукти з високим глікемічним індексом

Ці продукти посилюють почуття голоду - фото 230623

Вони дають різкий стрибок цукру в крові, провокуючи викид інсуліну: саме цей процес вважається чи не найпершим винуватцем набору зайвої ваги й утворення жирових запасів. Після того, як організм випускає багато інсуліну, рівень цукру в крові різко падає, а ми починаємо мучитися від голоду і знову хочемо що-небудь з'їсти. Щоб не дати несправжньому голоду обдурити себе, скоротіть вживання білого хліба, булочок та інших продуктів, а також картоплі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ