Підтримати нас

"Таврія – Борщ". Херсонський обласний центр творчості розпочав фестивальну акцію

Vgoru
Автор статті
06 вересня 2022 13:45
563
Поширити:

Херсонський обласний центр народної творчості розпочав акцію в соцмережах присвячену фестивалю "Таврія – Борщ". 

Про це Суспільному розповіла завідувачка інформаційного відділу центру Наталя Вигоднер.

"На жаль ми не можемо цьогоріч провести цей фестиваль, адже всіх учасників колишніх фестивалів війна і доля розкидали по всьому світу. Але ми придумали дещо цікаве і нас підтримав у цьому Український центр культурних досліджень", - розповіла Наталя Вигоднер.

Організатори пропонують всім охочим долучитися до фестивалю і в термін з 9 по 12 вересня викладати на своїх сторінках з хештегом #tavriyaborsch, як вони варять борщ. Також потрібне посилання на Херсонський обласний Центр народної творчості

"Ми знаємо що борщ внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО ми знаємо, що наша херсонська міська рада минулого року прийняла рішення в кожні другі вихідні вересня робити дні борщу на Херсонщині. І ми цю традицію продовжуємо і впроваджуємо в життя. Буде щемливо, коли ми будемо бачити таврійський борщ з Копенгагену, з серця Карпат, з Варшави, зі Швейцарії. Ми дуже хочемо, щоб хештег #tavriyaborsch об'єднав всіх українців, всіх херсонців, де б вони не були зараз", – поділилась Наталя.

Цього року, за її словами, переможців не буде. Раніше працювало журі, була можливість скуштувати, оцінити подачу, художні номери, які супроводжували приготування. Зараз такої можливості немає.

"Ми будемо дивитися фото і відео. Я не думаю, що це треба оцінювати. Тут головне душа, яка буде вкладена в це, і емоції, які ми всі отримаємо, бо вони нам зараз потрібні. Цей зв'язок зі своїм рідним, гарним красивим, талановитим – вони нас повинні об'єднувати всіх.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ