Підтримати нас

Сусіди з “червоної” зони наражають на небезпеку херсонців

Автор статті
07 квітня 2021 14:30
1,052
Поширити:

Жителі сусіднього Миколаєва, який втрапив у "червону" зону карантину і де, таким чином, заборонена діяльність різних розважальних закладів, масово вирушають до Херсона, де ТРЦ та інші подібні об'єкти працюють. Адже наш обласний центр досі - в "жовтій" зоні, і карантинні обмеження в нас не такі суворі.

Така міграція населення з більш небезпечних регіонів, на думку головного санітарного лікаря Херсонської обласної держадміністрації Юрія Ромаскевича, - один з чинників підвищення епідеміологічної небезпеки в Херсоні. Крім того, деякі юридичні нюанси заважають посилювати контроль за рішеннями комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До того ж, по країні циркулюють нові штами коронавірусу, що також значно погіршує ситуацію.

За словами Ромаскевича, які він висловив на своїй сторінці у Фейсбуці, зараз в області почастішали випадки захворювання молодих людей, вагітних жінок, дітей, підвищилася смертність, зменшується кількість ліжко-місць. Він закликав людей продовжувати виконувати вимоги з дотримання протиепідемічного режиму.

"Головне - це невиконання простих протиепідемічних заходів - соціального дистанціювання, використання засобів індивідуального захисту, уникнення місць скупчення людей", - підкреслює Ромаскевич.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ