Підтримати нас

Суд визнав протиправними дії обласного Управління захисту економіки

Автор статті
18 грудня 2018 09:03
716
Поширити:

Начальник рятувального відділення обласної Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Руссол виграв спір у представників Управління захисту економіки в Херсонській області, які хотіли перевірити його декларацію.

Згідно з матеріалами справи, обнародуваними в Єдиному реєстрі судових рішень, правоохоронці запідозрили, що капітан рятувальної служби приховав від Національного агентства з питань запобігання корупції   значні зміни в своєму майновому (фінансовому) стані. Тому ще влітку   направили до обласного управління ДСНС листа з вимогою надати копії: наказу про призначення Сергія Руссола на посаду начальника рятувального відділення; його особову справу; лист-ознайомлення з вимогами ЗУ «Про запобігання корупції»; посадові інструкції/функціональні обов’язки; табель обліку робочого часу. Також просили повідомити,  чи забезпечено його робоче місце комп’ютерною технікою з доступом в мережу Інтернет, та чи не перебував він у відпустці або на лікарняному.

Керівництво управління ДСНС відмовилося надати правоохоронцям такі відомості. А підозрюваний звернувся до суду з адміністративним позовом про визнання протиправними дій Управління захисту економіки в Херсонській області. Сергій Руссол апелював до того, що поліція повинна розкривати злочини, тобто збирати докази вини, а не перевіряти гіпотези щодо можливого правопорушення.

І суддя окружного адміністративного суду Дмитро Василяка з ним погодився. Суд зазначив, що проведення такої перевірки належить виключно до компетенції НАЗК, а підставою для «втручання» органів поліції є не підозри, а наявність факту правопорушення конкретною особою. І визнав дії Управління захисту економіки в Херсонській області щодо проведення перевірки та витребування копій документів і інформації про капітана рятувального відділення для аналізу дотримання позивачем вимог антикорупційного законодавства - протиправними. Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

 Що стосується відомостей в декларації Сергія Руссола, то минулого року він отримав 107 899 грн. зарплатні та 1200 грн. благодійної допомоги. Також у декларації вказана дружина, але ніяких грошей нізвідкіля вона не отримувала, і ніяке  майно на неї не зареєстроване. Усе, що належить подружжю, належить виключно чоловікові.

Зокрема, у 2012 році він отримав у власність земельну ділянку площею  20 тис. кв. м у Верхньому Рогачику, а у 2015 році придбав у Херсоні кімнату 33,3 кв. м та автівку Ford (Transit) 2004 року випуску. Більше ніякого майна або надходжень не вказано.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Права людини і місцева демократія» за фінансової підтримки Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Національного Фонду на підтримку демократії.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ