Підтримати нас

США зроблять ЄС своїм першочерговим партнером

Автор статті
28 січня 2021 14:00
957
Поширити:

Сполучені Штати більше не розглядатимуть Європейський союз як супротивника, а повернуться до партнерства, заявив радник президента США Джо Байдена Майкл Карпентер під час онлайн-дискусії Фонду Відкрий Україну.

«Попередня адміністрація розглядала ЄС як стратегічного супротивника. Усе це буде повернуто на 180 градусів. Ми вважатимемо ЄС своїм першочерговим партнером, а НАТО - оплотом трансатлантичних відносин», - зазначив Карпентер.

За його словами, особливе місце в зовнішній політиці США буде приділятися питанням клімату. Карпентер також зазначив, що США продовжать політику стримування Росії і Китаю.

«Президент Байден розуміє, що йдеться не просто про конкуренцію держав, що мають конфлікт інтересів. Це фундаментальне зіткнення між ліберальною демократією і авторитарною олігархією чи авторитарною клептократією», - наголосив він.

Долучайтесь!

Оперативні та актуальні новини в нашому Телеграм-каналі. Підписуйтесь на сторінку у Facebook і будьте завжди в курсі подій. Найкращі фото Херсона та області у нашому Instagram. Відеорепортажі, експлейнери, тревел-шоу та просто круті відео на YouTube Вгору.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ