Підтримати нас

США та Китай підписали торговельну угоду

Автор статті
17 січня 2020 05:01
747
Поширити:

Вчора, 15 cічня, у Білому домі відбулася офіційна церемонія підписання першої частини торговельної угоди між США та Китаєм.

Підписи під документом поставили президент США Дональд Трамп і віцепрем'єр Держради Китаю Лю Хе.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Завдяки цій угоді зросте імпорт зі США до Китаю на $200 млрд упродовж двох років. Натомість скоротять американські мита на китайські товари. Також договір врегульовує торговельні суперечки.

Угода також регулює захист інтелектуальної власності, збільшення обсягу закупівель американських промислових товарів, сільськогосподарської продукції та енергоносіїв, усунення бар'єрів для американських фінансових послуг, припинення валютних маніпуляцій і відновлення балансу в торговельних відносинах між США і Китаєм.

Утім, багато експортних тарифів, які встановили між двома країнами під час торгової війни, залишаються актуальними. США хочуть зберегти більшість експортних тарифів, щоб використовувати їх на переговорах у майбутньому як важелі тиску.

За словами Трампа, ця угода є "виправленням помилок" і "неймовірною угодою для США", яка призведе до "стабільного миру в усьому світі".

Домовленості щодо так званої першої фази торгової угоди досягнули в середині грудня. Очікують, що скоро почнуть обговорювати інші пункти угоди. Планують узгодити подальше зниження мит і обговорити китайські державні субсидії.

Торгові суперечки між Пекіном і Вашингтоном тривають з початку 2018 року. Вашингтон звинувачує китайську владу в протекціонізмі і несправедливому веденні бізнесу. Дональд Трамп раніше ввів додаткові збори на китайську продукцію. Китай зробив аналогічні кроки.

Після підписання угоди США і Китаю ціна нафти зросла на торгах. Акції на світових фондових ринках 16 січня також показують зростання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ