Підтримати нас

Справу викритого на хабарі співробітника ГПУ скеровано до суду

Vgoru
Автор статті
04 січня 2019 10:55
656
Поширити:

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування стосовно дій прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України, викритого на отриманні 15 тис. дол. США неправомірної вигоди. 4 січня 2019 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Співробітнику ГПУ інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

Як встановило слідство, посадовець ГПУ, старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав 20 тис. дол. США за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

За умовами «угоди», 20 тис. дол. США старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший — 15 тис. дол. США — як завдаток, решта (5 тис. дол. США) — перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

5 жовтня 2018 року прокурора викрито на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. дол. США. Наступного дня — 6 жовтня 2018 року — йому повідомлено про підозру20 грудня 2018 року сторона захисту отримала доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ