Підтримати нас

Справу про напад на активістку Гандзюк гальмують: свідків не опитали, відео не вилучили

Автор статті
01 серпня 2018 06:15
606
Поширити:

Розслідуванням факту нападу на виконуючу обов'язки керуючого справами мерії Херсона, антикорупційну активістку Катерину Гандзюк керує прокурор Євген Красножон, через якого загибель журналіста В'ячеслава Веремія кваліфікувалось як хуліганство, а не вбивство.

Про це написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook журналістка Ольга Худецька, пише сайт Українські новини.

Євген Красножон

"Юрій Луценко взяв сьогодні під контроль справу, це чудово, але давайте подивимось, хто ж керує процесуальними керівниками всія Херсонщини? Чиї підлеглі так туплять разом з поліцейським слідством на пару і за добу все ніяк не почнуть роздуплятись? А керує ними прокурор Євген Красножон. Той самий, через якого загибель Веремія - кваліфікувалось як хуліганство, а не вбивство. Бо провадження щодо Крисіна по статті "вбивство" у справі Веремія було закрите постановою за підписом прокурора Красножона. Виринув він у Херсоні вже керівником відділу, нічого собі. Пішов на підвищення. Хоча ту постанову про закриття справи щодо Крисіна щодо вбивства Веремія у 2018 році скасував суд, до речі, що зайвий раз зафіксувало документально, наскільки Красножон був неправий", - написала вона.

Також Худецька зазначила, що слідство гальмують, за добу не зробили нічого, щоб за гарячими слідами розслідувати справу.

"Хлопці приїхали до Катерина Гандзюк і з'ясували, що слідство тупить - експертизи досі не зроблені (навіть про склад речовини, хоча на кону швидке й доречне лікування). Відео з камер спостережень не вилучено офіційно, а те що ви бачили зняте з екрану - так це на мобілку пацани позапроцесуально зняли. Вилучати, щоб воно стало матеріалом справи - для слабаків. Не опрацьовані десятки закладів з камерами в районі, не опитані по гарячому свідки, які самі звертались до поліції, але так і не були опитані", - повідомила вона.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ