Підтримати нас

Спортивні підсумки 2018 року

Автор статті
04 січня 2019 04:02
1,065
Поширити:

У минулому році було не так багато змагань, де б вдало виступили вихованці спорту Херсонщини. Але, потрапляючи на чемпіонати світу та Європи, наші спортсмени  завойовували нагороди найвищого гатунку. Отже, настав час підбити підсумки. Хто ж відзначився і привіз на Херсонщину нагороди престижних змагань?

Почнемо огляд з олімпійських видів спорту.

Спортсмени Херсонщини відзначалися на різноманітних змаганнях: від чемпіонатів для зовсім юних атлетів до дорослих турнірів чемпіонатів світу та Європи.  В олімпійських видах вони мають на  рахунку 16 нагород різної проби: 4 золотих, 3 срібні та 9 бронзових.  

Вдало виступали прихильники академічного веслування.

Помітні досягнення належать представникам академічного веслування. Вони завоювали кілька медалей на міжнародних змаганнях, де виступали дорослі, молодь та юніори.

Найвище досягнення в херсонця Дмитра Міхая. Він став бронзовим призером чемпіонату світу з академічного веслування у четвірці парній. Його тренери – Олександр Бакарасєв та Валентин  Науменко.

А вихованка тренерів Олени  та Андрія  Олефіренків - Катерина Дудченко з Херсона піднялася на другу сходинку п’єдесталу пошани, виступаючи в одиночці на чемпіонаті Європи  з академічного веслування серед молоді до 23-х років.

Там же представники обласного центру Олексій Селіванов та Сергій Сохацький вибороли срібні медалі   серед молоді до 23-х років у четвірці парній (тренери Андрій  Олефіренко та Віталій  Кривенко).

А херсонець Олександр Коновалюк став бронзовим призером чемпіонату Європи серед молоді до 23-х років в одиночці (тренер Георгій Волощук).

Підтримали медальну ходу академістів на міжнародній арені і представники вільної боротьби.

Коли на килимі Ерік Арушунян (у синьому трико), там  завжди гаряче.

Бронзовим призером на чемпіонаті Європи був новокаховчанин Кирило Мєшков. Тренує його батько Андрій  Мєшков.

А Ерік Арушунян із Херсона виборов бронзову нагороду чемпіонату світу з вільної боротьби серед юніорів (тренер Віктор  Кубішин).

Не підвела і наша  молодь, що тільки починає змагатися серед дорослих. Олена Кремзер із Херсона - володарка двох медалей світового та європейського рівня. Вона бронзова призерка чемпіонатів світу та Європи серед жінок до 23 років з вільної боротьби (тренери: Денис  та Максим   Баірови).

 Вдячні поцілунки метру вільної боротьби  Віктору Лушникову від знаменитостей: Олени Кремзер (праворуч) та Алли Белінської.

Херсонка Алла Белінська - теж бронзова призерка чемпіонату Європи серед жінок до 23 років з цього виду спорту. Вона набуває майстерності у тренерів Віктора  Лушнікова та Романа  Павлова.

Юне обдарування зі Скадовська Антоніна Кулагіна  стала чемпіонкою Європи та чемпіонкою світу серед кадетів. Основи вільної боротьби їй дав тренер Валерій  Ціомашко. Потім вона підвищувала  майстерність у Валерія  Іздебського та Дениса  Баірова.

Представниця обласного центру Тетяна Ріжко  на чемпіонаті світу серед юніорів посіла третє місце і завоювала бронзову медаль (тренер - Роман  Павлов).

Новокаховчанка Анастасія Павлова стала володаркою Гран-прі Європи зі стрільби з лука. Тренує її батько Владислав  Павлов.

Ось так стріляють сучасні робін-гуди.

Херсонка Анастасія Четверікова на чемпіонаті Європи серед молоді з веслування на байдарках та каное виборола третє місце, змагаючись серед каноїсток (тренер - Василь  Цеховлєс).

Слід відзначити юних легкоатлетів з Нової Каховки Данила Федорова (тренер Владислав  Піскунов) та Марію Горєлову (тренер Ігор  Каратун), що стали золотими медалістами ХVІІ Всесвітньої літньої Гімназіади.

Ось таки здобутки спортсменів Херсонщини в олімпійських видах спорту за 2018 рік.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ