Підтримати нас

Сьогодні день народження українського політв'язня Володимира Балуха

Автор статті
08 лютого 2019 07:23
646
Поширити:

Народився Володимир Балух у селі Серебрянка, Роздольненського району Кримської області 8 лютого 1971 року. ФСБ затримала його 8 грудня 2016 року за звинуваченням у зберіганні боєприпасів. Спочатку активіста засудили до домашнього арешту, але згодом рішення суду змінили.

Балух мав проукраїнські погляди ще до захоплення Росією півострову Крим. У 2006 та 2010 роках балотувався до Верховної Ради Криму від "Конгресу українських націоналістів".

Після так званого референдуму і анексії Криму Володимир Балух відмовився від російського громадянства.

Політв'язень вивісив на даху свого дому український прапор. Стяг неодноразово знімали співробітники російських спецслужб.

Під час обшуку після затримання співробітники ФСБ нібито знайшли у нього на горищі запас патронів і тротилових шашок.

За це окупанти засудили його до 3 років і 7 місяців колонії і великого штрафу.

Російські конвоїри жорстоко побили активіста після одного з судових засідань.

19 березня 2018 року він оголосив голодування в знак протесту проти неправомірного вироку. Активіст голодував 200 днів і припинив голодування 9 жовтня 2018 року.

Підконтрольний Росії кримський суд відмовив йому в достроковому звільненні 25 січня 2019 року. 28 січня Балух повідомив, що відмовивляється просити помилування в російської влади. Не визнає себе винним. Вирішив досиджувати термін.

"Володимир усвідомлює, що ніякого правосуддя в Росії немає, рішення про відмову у звільненні його не здивувало, — говорить Ахтем Чийгоз, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу. — Він не визнає провини. А за російським кримінально-процесуальним кодексом, засуджений повинен це зробити і звернутися з проханням про помилування".

Кримчани можуть підтримати свого земляка, написавши листа за адресою: 298330, Керчь, вул. Індустріальне шосе, 17. Виправна колонія №2 Управлення ФСИН по Республіці Крим и г. Севастополю в Керчі. Балуху Володимиру Григоровичу, 08.02.1971 г. н.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ