Підтримати нас

Синоптики спрогнозували, якою буде жовтнева погода в Україні

Автор статті
28 вересня 2021 16:30
1,108
Поширити:

Звичайні громадяни найчастіше застосовують вираз "календарна осінь". Так ми звикли говорити про три місяці: осінь для нас розпочинається 1 вересня і закінчується 30 листопада.

Однак у фахівців - метеорологів  для осені є свої власні позначення. Як правило, вони використовують термін "метеорологічна осінь". А це в більшості випадків період, який не збігається з днями календаря.

Так, як повідомляють в Укргідрометцентрі, на сьогодні метеорологічна осінь настала вже у всіх регіонах України, включаючи нашу Херсонщину. Причому сталося це майже на місяць раніше, ніж торік, коли, наприклад, у Києві метеорологічна осінь почалася аж 19 жовтня.

Багатьох громадян, безумовно, цікавить, що чекає на них у жовтні: чи варто готуватися до холодів або ще можна буде порадіти теплим променям сонця.

Як інформують синоптики, очікується, що в жовтні 2021 року в Україні середня місячна температура буде в межах кліматичної норми. На більшій частині країни вона складе 6-12 градусів за Цельсієм з позначкою "плюс", а в Карпатах очікується 6-7 градусів.

Опади в майбутньому жовтні будуть теж у межах норми: від 28 до 67 мм, у Карпатах - 80-105 мм.

При цьому синоптики повідомляють, що в принципі можливі й аномальні температури. Абсолютний максимум для північних, центральних і східних регіонів в жовтні на кілька днів може скласти до -16 градусів вночі, а на Херсонщині очікуються нічні заморозки до -5. Водночас, абсолютний максимум (також на кілька днів) може скласти 26-34 градусів тепла.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ