Підтримати нас

Швейцарія звинуватила росіян у масовому шпигунстві

Автор статті
16 вересня 2018 12:28
653
Поширити:

Кожен четвертий дипломат РФ, офіційно акредитований в Швейцарії, є представником спецслужб, про це повідомляє ряд швейцарських ЗМІ, зокрема SonntagsZeitung і Matin Dimanche.

Як зазначає видання SonntagsZeitung, російське шпигунство в Швейцарії стає з кожним днем все більш наполегливим і неприкритим. Ще в березні поточного року, після отруєння Скрипалів, уряд Швейцарії прийшло до висновку, що відносно однієї з країн є всі підстави припускати, що щонайменше одна чверть акредитованих від її імені дипломатів займаються шпигунством.

Тоді уряд не став відкрито називати країну, про яку йде мова, проте тепер таємне стало явним, зазначає SonntagsZeitung.

"Росія займалася шпигунством в Швейцарії з самого моменту свого заснування 27 років тому, але ніколи ще російське шпигунство в Швейцарії не приймало таких наполегливих і неприкритих форм. У зв'язку з цим швейцарська національна розвідка NDB навіть створила в своїй роботі окреме досьє "Росія", надавши йому особливий пріоритет", - пише SonntagsZeitung.

За даними NDB, в Швейцарії налічується кілька десятків офіційних дипломатичних представників, що займаються такою роботою або ж займалися нею в минулому.

У свою чергу посольство РФ в Швейцарії коментуючи інформацію видань, заявило, що з-під пера швейцарських журналістів "продовжують виходити безпідставні і бездоказові випади на адресу Росії".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ