Підтримати нас

Російські військові захопили «Дослідне господарство «Асканійське» на Херсонщині і призначили свого директора

Vgoru
Автор статті
03 червня 2022 14:24
1,428
Поширити:

Окупанти призначили «директора» державного підприємства «Асканійське» Національної академії аграрних наук України, що знаходиться в Тавричанці Каховського району. 

Новим «директором» став менеджер з продажів компанії «Syngenta Україна» Станіслав Шеремет. Про це повідомили у Центрі журналістських розслідувань з посиланням на  директора ДП «ДГ «Асканійське» Віктора Найдьонова.

«Я дізнався про це 1 червня. В цей день на наше підприємство приїхали озброєні автоматами військові, які зібрали колектив і представили нового «керманича» – Шеремета Станіслава Сергійовича. Особисто я з ним не знайомий, хіба що бачились десь на семінарах», – сказав Найдьонов.

За словами Найдьонова, коли він ще залишався на Херсонщині, його викликали до російської «військової комендатури», розташованій в Новій Каховці. Окупанти вимагали співпрацювати, та він відмовився. Після низки погроз, Найдьонов був змушений виїхати.

«На підприємстві залишилось біля 60-70% працівників, як і в самій Тавричанці. Решта – виїхали на підконтрольну територію. Що стосується ДП «ДГ «Асканійське», то фізично воно не постраждало. Наскільки мені відомо, пограбувань у нас не було. Єдине, що ми постраждали фінансово дуже сильно, оскільки не мали жодної можливості реалізовувати продукцію і два місяці роздавали її безоплатно багатьом людям», – розповів Найдьонов.

ДП «ДГ «Асканійське» є базовим господарством Асканійської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту зрошуваного землеробства НААНУ. Воно має близько 10 тисяч гектар земель сільгосппризначення, 350 працівників. Щороку виробляє 20-23 тисячі тон зерна. Спеціалізується на вирощуванні зернових, технічних, олійних та кормових культур, а також тваринництві. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ