Підтримати нас

Рада закликала Вселенського патріарха надати автокефалію Православній церкві України

Vgoru
Автор статті
16 червня 2016 08:10
623
Поширити:

Верховна Рада України прийняла звернення до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із закликом про надання автокефалії (незалежності) Православній церкві в Україні.

За відповідний постанови (№4793) на пленарному засіданні в четвер, 16 червня, проголосували 245 нардепів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У пояснювальній записці сказано, що у зв'язку з агресією Російської Федерації проти України та окупації частини українських територій більшість населення України вже не сприймає ідею церковного єднання з Патріархом Московським Кирилом, який відіграє не останню роль у гібридній війні Москви проти Києва.

З початку 1990-х в Україні існує відразу кілька юрисдикцій, які називають себе православними помісними і автокефальними церквами.

Канонічний статус має Українська православна церква Московського патріархату і Бессарабська митрополія Румунської православної церкви. Українська православна церква Київського патріархату - канонічно невизнана.

В Україні також існує невизнана Українська автокефальна православна церква (УАПЦ).

УПЦ Київського патріархату заявляла, що УАПЦ відмовилася від попередніх домовленостей, де-факто зірвавши злиття організацій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ