Підтримати нас

Рада пропонує збільшити допомогу при народженні дитини

Автор статті
25 жовтня 2019 10:37
675
Поширити:

Верховна Рада запропонувала Кабінету Міністрів України передбачити в державному бюджеті на 2020 рік підвищення розміру допомоги під час народження дитини.

Про це йдеться в постанові, якою Рада затвердила проєкт держбюджету на наступний рік у першому читанні. Ухвалили документ 18 жовтня.

Рада пропонує підвищити розмір допомоги під час народження першої дитини до 100 тис. грн, другої – до 200 тис. грн, третьої і кожної наступної – 400 тис. грн.

Після народження пропонують виплачувати 25% від суми (25, 50 і 100 тис. грн відповідно); залишок коштів – рівними частинами протягом наступних 36 місяців.

Документ пропонує збільшити витрати на відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" і програму "Пакунок малюка". Джерелом фінансування цих виплат мають стати доходи від детінізації ринку алкогольних напоїв і перегляду податкових пільг.

На сьогодні допомога під час народження дитини фіксована – 41,3 тис. грн. Із них 10,3 тис. грн виплачують відразу, решту суми виплачують протягом трьох років – по 860 грн щомісяця.

До другого читання Кабмін має внести законопроєкт до 2 листопада.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ