Підтримати нас

Рада підтримала законопроект про децентралізацію у контролі над будівництвом

Автор статті
22 листопада 2018 18:58
657
Поширити:

Депутати Верховної Ради підтримали за основу законопроект щодо вдосконалення процесу децентралізації у сфері державного архітектурного контролю.

За законопроект №7266-1 проголосувало 246 народних обранців.

Що це означає?

Проект закону передбачає запровадження механізмів передачі повноважень виконавчим органам з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад.

Згідно з документом, за відповідною заявою органу місцевого самоврядування можна припинити чи тимчасово зупинити повноваження органів архітектурно-будівельного контролю на місцях.

Проект закону також передбачає тимчасове зупинення повноважень згаданих виконавчих органів за результатами проведення заходів державного архітектурно-будівельного контролю.

На час припинення чи тимчасового зупинення відповідних повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад такі функції здійснюватиме Державна архітектурно-будівельна інспекція України (ДАБІ).

Як пояснив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев, підтриманий Радою законопроект дасть можливість громадянам приймати рішення на місцях: надалі продовжувати виконувати функції держархбудконтролю самостійно чи повернути їх державі.

Кудрявцев зазначив, що на сьогодні в Україні приблизно 100 громад самостійно виконують функції держархбудконтролю, які вони отримали в рамках реформи децентралізації.

Проте, за його словами, не у всіх містах вдається реалізувати відповідні повноваження на якісному рівні. Здебільшого – через брак професійних кадрів на місцях.

Цей крок держава робить, щоб допомогти мешканцям населених пунктів у питаннях будівництва на час, поки не буде вирішено кадрові проблеми та забезпечено якісну організацію роботи місцевих органів держархбудконтролю, – цитує голову ДАБІ "Інтерфакс-Україна".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ