Підтримати нас

Привітання на дзвіниці: українці неоднозначно сприйняли оригінальну ідею

Автор статті
25 грудня 2020 11:06
994
Поширити:

У День Святого Миколая, 19 грудня, у Києві стартував проєкт “Привітання звідусіль”, у рамках якого на дзвіниці Софійського собору з’являються надіслані повідомлення українців. Водночас кияни неоднозначно сприйняли ідею із лазерними вітаннями на дзвіниці Софії.

Як зазначається на сайті проєкту, він створений Національним заповідником «Софія Київська» за підтримки Visa. За ці кілька днів назбиралося чимало як прихильників, так і противників такого креативного привітання.

Так, Олександр Тодорчук, партнер креативної агенції Gres Todorchuk, якій належить ідея з привітаннями, написав, що люди вже надіслали понад 9000 привітань із 40 країн світу.

“І ці повідомлення – тотальна любов. Прочитайте кілька із них. На мурах. “У нас буде син!”, “Нехай Новий Рік принесе зцілення мамі”, “Боже, почуй нас!”, “Я тебе кохаю! Будь моєю дружиною! З Новим роком!…”, – йдеться в повідомленні.

А от під його дописом думки розділилися – хтось проти, щоб повідомлення транслювалися на храмі, а хтось підтримує таку ідею.

Також на проєкт звернула увагу журналістка Мар’яна П’єцух.

“Запитання до антикапелюшників: як вам атракція біля “головної” ялинки – привітай свою подружку, друга на Софії, норм? Де масовий психоз, звернення, скарги, коли от реальний трешняк? От з капелюхом ідею підтримувала, а це колгосп, перепрошую, і не лише тому, що дешево виглядає, щоб хтось самореалізувався написом на дзвіниці, щоб повище і всі бачили. Я і про колгосп саме в ті часи, коли храми виконували функції овочевих складів, конюшень”, – написала Мар’яна.

Під її постом більше гнівних коментарів. Кажуть, що це “пошлість відверта” і “пі***ц”, або “це як транслювати цілодобово на Софії “Тут був Вася””.

Проєкт “Привітання звідусіль” працюватиме до 7 січня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ