Підтримати нас

Прем’єр започатковує новий формат співпраці з регіонами: відкриті дискусії глав ОДА з міністрами

Автор статті
21 квітня 2018 11:02
613
Поширити:

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман започатковує новий формат співпраці з регіонами, який передбачає відкриті дискусії голів облдержадміністрацій з членами Кабінету Міністрів України з найбільш актуальних для кожного регіону питань.

Перша подібна зустріч пройшла в Будинку Уряду за участі профільних міністрів та голів Київської, Вінницької, Харківської та Одеської ОДА.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

«Я незадоволений рівнем співпраці з регіонами і пропоную новий формат. Нам треба максимально швидко вирішувати проблеми, які перед нами стоять, – у тому числі в рамках повноважень на місцях, – сказав Глава Уряду. – Ми ставимо собі завдання: розвиток економіки. А завдання регіональної влади – примножити ресурси, які ми передали, створювати бізнес-клімат, вести серйозну детінізацію, аби люди відчували зростання заробітних плат. Ми реалізуємо системні зміни – в освіті, медицині, енергетиці, енергоефективності. Хотіли б, аби на місцях була також скоординована робота».

Прем’єр-міністр звернув увагу, що, приміром, загальнодержавна програма «Доступні ліки» має об’єднувати насправді всю державу і дійти до кожного жителя найвіддаленішого села. І забезпечити такий доступ – справа місцевого керівництва. Так само і програма «Нова українська школа». «Нам потрібно, аби стратегічні документи були синхронізовані з регіональними програмами, – сказав Володимир Гройсман. – Тож мета зустрічей з міністрами – досягти нового рівня взаємодії, коли можна вирішувати проблеми».

Глава Уряду наголосив, що нинішня ситуація в економіці – великий виклик і одночасно набір можливостей – в агросфері, в сфері розвитку підприємництва, в сфері виходу на нові товарні ринки. Але всі кроки треба робити синхронно, тоді ефективність рішень – на державному та регіональному рівні буде беззаперечною. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ