Підтримати нас

Правила перетину адмінмежі між Херсонщиною та Кримом змінено

Автор статті
04 серпня 2021 10:15
1,052
Поширити:

У четвер, 5 серпня 2021 року змінюються правила перетину адмінмежі на контрольно-пропускних пунктах між Херсонською областю та Кримом.

Про це повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

За його словами, з цього дня кожен громадянин, який прибуває на територію України з Криму, зобов'язаний встановити на мобільному телефоні додаток "Вдома" і пройти самоізоляцію. Раніше термін самоізоляції становив 14 днів, зараз достатньо буде самоізолюватися впродовж десяти.

Деякі категорії громадян можуть бути звільнені від обов'язкової самоізоляції. Це, зокрема, стосується осіб до 18 років і  учасників Зовнішнього незалежного тестування. Також звільнені від установки програми та від самоізоляції громадяни, які збираються вступати до українських вишів, студенти, що вже навчаються у вишах України, особи, які супроводжують студента або абітурієнта (батьки, опікуни, усиновителі).

Крім того, до цього переліку потрапили громадяни, які бажають пройти вакцинацію на материковій Україні. Для цього вони мусять мати запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором. Ідентифікатор треба надати прикордонникам на адмінмежі.

Звільняються від самоізоляції люди з документами про проходження повного курсу вакцинації, а також ті, у кого є документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини від COVID-19, включеної до переліку вакцин, дозволених ВООЗ. При цьому "Супутник-V" до таких вакцин не належить.

Усім іншим громадянам, які відмовляються встановити мобільний додаток "Вдома" і пройти самоізоляцію, прикордонники будуть відмовляти в перетині адмінмежі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ