Підтримати нас

Пожежі в плавнях б’ють рекорди

Автор статті
14 січня 2020 16:16
817
Поширити:

У понеділок на лівому березі Дніпра навпроти Херсона спалахнули плавні. Тобто був «побитий» торішній сумний рекорд, коли очерет почав горіти аж у березні.

Пожежу побачили відвідувачі обласної бібліотеки ім.. Олеся Гончара і одразу ж зателефонували на «101», повідомивши про це рятівників.

Однак виявилося, що пожежні… проігнорували повідомлення.

Як зазначив один зі свідків події Леонід: «Наше повідомлення прийняли без ентузіазму». Вранці наступного дня ми зателефонували до Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, щоб уточнити масштаби екологічного лиха. Але в прес-центрі служби не виявилося інформації про палаючий очерет.

Втім, судячи з минулого досвіду, представники служби ДСНС мало що можуть зробити, бо не мають відповідної техніки для гасіння вогню в плавнях, та реагують переважно лише у випадках, коли вогонь загрожує людині.

На жаль, масові пожежі як відбувалися, так і продовжують. Більшість пожеж трапляються через навмисний підпал, який здійснювали браконьєри та рибалки, щоб легше дістатися до місць скупчення риби. А іноді у цьому винні «звичайні» дачники - полум’я перекидається  на очерет від сміття, яке вони спалюють.

Сталося лихо через теплі погодні умови, злі наміри, або через недотримання елементарних правил – вже не важливо. Фактом залишається те, що екосистема Херсонщини продовжує страждати від пожеж в дніпровських плавнях, гинуть тварини та рослини, забруднюються водойми та  зникає риба.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ