Підтримати нас

Повернення з "морського полону"

Автор статті
14 серпня 2020 05:57
739
Поширити:

Цілий рік без зарплати і в "портовій" ізоляції провели 12 українських моряків далекого плавання. Усі вони перебували на борту судна SRAKANE в морському порту бразильського міста Сан-Себастьян.

Повернутися додому на ротацію моряки повинні були ще в березні, але раптово поширився по всьому світу коронавірус, і встановлений після цього карантин перешкодив цьому.

Минали день за днем, місяць за місяцем, а моряків усе ще ніяк не могли випустити з "полону". При цьому трохи дивно, що в Міністерстві закордонних справ України дізналися про цю делікатну ситуацію лише на початку червня.

“Українські консули у Сан-Паулу одразу ж встановили контакти з бразильськими компетентними органами, організували відвідання судна та забезпечили надання необхідної медичної допомоги одному з наших співвітчизників”, - звітували пізніше в Міністерстві на його сторінці в Фейсбуці.

І ось лише в середині серпня всі дипломатичні перепони були подолані і члени екіпажу повернулися в Україну. До речі, серед них - кілька жителів Херсона.

У Міністерстві відзначають, що самі моряки не хотіли повертатися так довго, тому що вимагали виплатити всю належну зарплату. Нарешті, протягом липня необхідні гроші були отримані.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ