Підтримати нас

Поточний рік б'є всі рекорди за кількістю природних катаклізмів і катастроф

Автор статті
11 жовтня 2020 11:00
758
Поширити:

В історії людства 2020-й рік запам'ятається як один з найдраматичніших у 21 столітті. Або навіть його можна вважати тим, що найбільше запам'ятався одразу за два століття.

І справа не тільки у коронавірусній інфекції та численних військових конфліктах, а й в розгулі природних стихій. Наприклад, вчені підрахували, що кількість циклонів, пожеж і природних катастроф за перші дев'ять місяців 2020 року виявилася такою ж, як за цілий рік у 2011-му і 2017-му, зробивши цей рік рекордсменом.

Попри те, що до кінця 2020 року ще цілий квартал, шторми, пожежі, посухи, тільки з бюджету США витягли понад 50 мільярдів доларів! 

Причому з початку 2020 року у цій країні відбулося вже 16 стихійних лих.

Кожна з цих катастроф завдала збитків на суму понад мільярд доларів. 

Згідно з прогнозами вчених, наступний шторм наближатиметься до узбережжя Луїзіани, що вимагатиме від нього пройти через теплі води Мексиканської затоки.

Крім того, пожежі в Каліфорнії у серпні стали найбільшою зареєстрованою "гігантською пожежею", яка охопила одразу понад мільйон із чотирьох з гаком мільйонів акрів у штаті.

Також до кінця вересня близько 43% континентальної частини США зіткнулися з посухою, особливо на північному сході та заході. Це природне лихо стало найбільшим із вересня 2013 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ