Підтримати нас

Поліція охорони, Міністерство внутрішніх справ України та Всеукраїнський Центр допомоги учасникам АТО об’єднали зусилля заради працевлаштування демобілізованих учасників АТО

Автор статті
20 лютого 2016 09:35
696
Поширити:

Про це  19 лютого, йшлося на прес-конференції в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».

Про це сьогодні, 19 лютого, йшлося на прес-конференції в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».

Наразі чітка співпраця вказаних організацій дає змогу збільшити можливості допомоги для ветеранів антитерористичної операції, які потребують соціального захисту та опікування. Про це заявив начальник Департаменту поліції охорони Національної поліції України генерал поліції третього рангу Сергій Будник.

 

Вклад поліції охорони у вирішення заявленої проблеми зумовлено тим, що у підрозділах Поліції охорони в усіх регіонах України є вакантні посади для працевлаштування демобілізованих бійців. Їм пропонуються вакансії середнього та молодшого начальницького складу, а також вільнонаймані посади – загалом їх кількість становить понад дві тисячі.

- У підрозділах поліції охорони є вакантні посади як поліцейських, поліцейських-водіїв, керівників середньої ланки та інші, так і вільнонаймані посади, пов’язані з фаховим напрямком – юридичний, економічний, фінансовий, також є вакансії програмістів, інженерів та інші, на які ми можемо запросити учасників АТО. Для нас це важливо, тому що таким чином ми не тільки вирішуємо питання соціального захисту учасників АТО, а ще й комплектуємося патріотично налаштованими, фізично підготовленими, психологічно міцними працівниками, - повідомив Сергій Будник.

Він додав, що робота в поліції охорони є цікавою та динамічно розвивається, і навіть незважаючи на процес реформування Поліції охорони, завдання з соціального захисту учасників АТО служба буде вирішувати. Стосується це завдання і рівня заробітної платні: впродовж 2016 року її мінімальний розмір для поліцейських охорони має зрости з 4,5 до 6 тисяч гривень.

Особливу увагу присутніх представників ЗМІ начальник Департаменту поліції охорони звернув на працевлаштування бійців АТО, які були поранені та мають інвалідність.

 

- В час, коли роботу складно знайти навіть людям без фізичних вад, це питання є особливо важливим. Тому сьогодні головний посил ініціативи, яку ми презентуємо, це те, що в поліції охорони є вакансії для учасників АТО з різними фізичними вадами. Зараз для цих бійців визначається точний перелік посад, на які вони можуть бути прийняті на роботу. Орієнтовно, це 5-7% від усієї кількості вакансій, - зазначив Сергій Будник.

Працевлаштування у підрозділах поліції охорони пропонується в усіх регіонах України. Інформацію про існуючі вакансії та контакти кадрових працівників, які безпосередньо будуть займатися з бажаючими зайняти вакантні посади, буде передано у Центри допомоги учасникам АТО, які також є у кожній області країни. Надалі ж представники Центрів співпрацюватимуть уже з Управліннями та Відділами поліції охорони у кожній області.

Також він поінформував, що Поліція охорони має два професійних училища у Вінниці та Рівному, де претендентам на вакантні посади пропонується, за потреби, здійснити підготовку чи перепідготовку учасників АТО на професії охоронної сфери, щоб вони могли працювати в системі. До речі, навчатися у вказаних навчальних закладах їм пропонується за рахунок тих підрозділів, у яких їх буде надалі працевлаштовано.

У свою чергу начальник Управління у справах учасників АТО МВС України Василь Мельник, який брав участь в антитерористичній операції і внаслідок поранення отримав інвалідність, повідомив, що пропозиція роботи в структурі МВС надійшла йому під час реабілітації після поранення. Управління, яким він керує, реалізує соціально-гуманітарну політику держави щодо учасників АТО і членів сімей загиблих.

 

- Найосновніша задача нашого Управління – організація роботи і соціальна підтримка учасників АТО, особливо інвалідів. Наразі в структурі МВС вже працюють 50 інвалідів-бійців АТО. Але я сподіваюся, що найближчим часом ця кількість зросте завдяки нинішньому спільному проекту з працевлаштування, який почали реалізувати правоохоронні структури спільно з Центрами допомоги учасникам АТО, - наголосив Василь Мельник.

Колишні волонтери, а наразі працівники Міністерства оборони України та координатори Центрів допомоги учасникам АТО Олексій Ліпіріді та Анна Янчевська розповіли представникам ЗМІ власне про діяльність Всеукраїнського та регіональних Центрів допомоги учасникам АТО. Зокрема про те, що окрім допомоги з питань працевлаштування, Центри працюють ще за кількома напрямками, зокрема – допомога в отриманні статусу, нагород та пільг; виплати за поранення, допомога сім’ям загиблих; виділення землі та квартир учасникам АТО; лікування і реабілітація.

 

- Спочатку Центри допомоги учасникам АТО та їх сім’ям було створено за ініціативи волонтерів, але цю ініціативу підтримала Адміністрації Президента України. Так, на виконання Указу Президента України такі центри було створено у кожному регіоні у обласних адміністраціях, - зокрема розповіла Анна Янчевська.

Наразі, як розповіла координатор Центрів допомоги учасникам АТО, завдяки підтримці держави, з’явилася можливість розширити діяльність Центрів з областей в райони, щоб допомогти найбільш незахищеним демобілізованим воїнам з найвіддаленіших куточків України вирішити їхні проблеми.

- Наша задача полягає в тому, щоб знайти шляхи вирішення будь-якої проблеми учасників АТО, починаючи з того, щоб влаштувати дітей бійців в дитячий садочок, якщо з цим виникають проблеми, і закінчуючи глобальними питаннями, такими як виділення землі, купівля житла та інші соціальні проблеми, - зазначив Олексій Ліпіріді.

Також він висловив сподівання, що цей перший спільний проект з працевлаштування стане успішним, а також закликав до такої співпраці всі державні відомства та установи.

- Давайте допомагати. Давайте віддавати борг тим людям, які ризикували життям стільки часу, - підкреслив координатор Ценрів допомоги учасникам АТО та їх сім’ям.  

Крім того, Василь Мельник додав, що учасники АТО з питань працевлаштування можуть телефонувати на телефон довіри Нацполіції за номером: (044) 256-17-20, а кординатори проекту Центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям закликали звертатися до них безпосередньо, а також у соцмережі facebook: https://www.facebook.com/vsedopomogaATO .

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ