Підтримати нас

“Пофарбовані” в “Ангарі”: перформанс з одеським колоритом

Автор статті
07 вересня 2020 10:00
797
Поширити:

У рамках фестивалю Гогольfest Dream, який пройшов у Херсоні 4-6 вересня, була представлена цікава програма перформансів, які демонстрували херсонські групи і компанія P.L.O.T. з Одеси.

Зокрема, одесити показали роботу під назвою "Пофарбовані" з циклу перформансів "Середина середини".

Дійство відбулося в просторі “Ангар”, який є складовою частиною херсонського Urban CADу.

Відзначимо, що група P.L.O.T. заснована на базі Музею сучасного мистецтва Одеси в 2017 році. До складу входять актори, музиканти, танцівники та художники, однак група ретельно уникає театру, музики, танцю та будь-якої суміші з вищезгаданого.

Як зазначають самі митці, основні інструменти - це фізичні, психічні, чуттєві або інтуїтивні механізми, які передбачають глибоку зосередженість та створюють концентроване поле стихійного процесу, свідками якого стають глядачі.

За три роки було реалізовано вже сімнадцять перформансів. Здебільшого вони прості за формою, лаконічні за висловом, дивні, алогічні, поетичні, трохи хуліганські та дуже особисті. Кожен перформанс - це дослідження тем присутності у просторі й часі, а також зв'язку з глядачем. Головна мета: активізація глядацької уваги, що дозволяє публіці перетнути межу власної уяви.

Учасниками перформансу “Пофарбовані” стали: Євген Баль, Андрій Утенков, Анастасія Карандашова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ