Підтримати нас

Пісок з Чорногорії: документи на його ввезення були підробними - поліція

Автор статті
17 вересня 2021 13:36
1,264
Поширити:

Правоохоронці завершили досудове розслідування справи із ввезення до херсонського морпорту небезпечних відходів з Чорногорії у грудні 2019 року.

Як встановили працівники обласного главку поліції, виконавчий директор фірми-транспортувальника використав підробні документи. А саме: 

  • лист Міністерства енергетики та захисту довкілля України "Щодо транскордонного перевезення";

  • паспорт радіаційної якості сировини і будівельного матеріалу;

  • гарантійний лист Херсонського міського голови.

До цього, за результатами розслідування, Міністерство енергетики та захисту довкілля України неодноразово відмовляло виконавчому директору фірми у видачі дозволу на транскордонне перевезення відходів піску.

Дії чоловіка кваліфіковані за ч.2 ст.268 "Незаконне ввезення на територію України відходів і вторинної сировини" Кримінального кодексу України як ввезення на територію України матеріалів, що належать до категорії небезпечних відходів, які забороняються до ввезення, та ч.4 ст.358 "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" Кримінального кодексу України як використання завідомо підробленого документа. 

Йому загрожує до 3-х років позбавлення волі. Обвинувальний акт затверджений обласною прокуратурою та направлений на розгляд суду.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ