Підтримати нас

Підготовка теракту на ЧАЕС: що відомо

Vgoru
Автор статті
11 березня 2022 12:25
1,223
Поширити:

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Володимир Путін віддав наказ підготувати теракт на Чорнобильській атомній станції. 

На контрольованій російськими військами ЧАЕС планують створити техногенну катастрофу, переклавши відповідальність на Україну.

Окупанти намагаються створити фейкові «докази» на підтвердження своєї версії. Зокрема, в районі аеропорту Антонов у Гостомелі помітили російські автомобільні рефрижератори, які збирають тіла загиблих українських захисників. Існує імовірність, що їх видаватимуть за вбитих диверсантів у зоні ЧАЕС.

Наразі ЧАЕС повністю відключено від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Станцію знеструмлено. Ресурс наявних дизельгенераторів розрахований на 48 годин підтримки роботи систем безпеки.

За вказівкою Олександра Лукашенка, туди зайшли «білоруські спеціалісти». Серед них, під виглядом атомників, заходять також російські диверсанти для організації теракту.

Наразі і Україна, і світ, і сама Росія розуміють, що заяви про причетність України до створення ядерної небезпеки – лише постановка за бездарним сценарієм. Незважаючи на це, подібні дії Путіна матимуть катастрофічні наслідки для всього світу. Схоже, саме на це і розраховує російський диктатор.

Тобто, не отримавши бажаного результату від наземної військової операції та прямих переговорів, Путін готовий вдатися до ядерного шантажу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ