Підтримати нас

Під Каховкою поліція затримала водія, який утік з місця ДТП

Автор статті
15 грудня 2020 14:00
571
Поширити:

Днями в «Єдиний  центр 102» поліції зателефонував небайдужий водій, який повідомив, що поблизу села Чорнянка Каховського району сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілим.

На узбіччі дороги, повідомив громадянин, лежить велосипедист, а автомобіль, причетний до ДТП, місце пригоди залишив. Через 15 хвилин, як повідомляє відділ комунікацій поліції Херсонщини, правоохоронці встановили особу водія-втікача. При цьому, що важливо, життю постраждалого нічого не загрожує. 

А от водієві транспортного засобу може загрожувати обмеження волі до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на цей же строк.

Як розповів заступник начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції Андрій Білоконь, після отримання повідомлення поліцейські з’ясували, що  транспортна пригода сталася на 14 км автодороги Нова Каховка-Скадовськ поблизу Чорнянки. За адресою виїхав екіпаж групи реагування патрульної поліції Каховського відділу. На виїзді з міста інспектори побачили автомобіль «Лада Пріора», який, порушивши вимоги дорожнього знаку «В’їзд заборонено», рухався назустріч екіпажу. При цьому в авто було значно пошкоджене лобове скло. Поліцейські зупинили транспортний засіб для перевірки. За кермом перебував 66-річний місцевий мешканець. Пенсіонер дуже хвилювався і одразу зізнався, що наїхав на велосипедиста та, злякавшись, з місця ДТП поїхав.

З переломом ноги 66-річний велосипедист був доставлений до районної лікарні. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ