Підтримати нас

Петро Порошенко підписав закон про зміну правил отримання міжнародних посилок

Автор статті
10 грудня 2018 09:45
641
Поширити:

Закон знижує неоподатковувану вартість міжнародних посилок зі 150 євро до 100 євро.

Президент України Петро Порошенко підписав закон №9260, який вносить зміни до Податкового кодексу щодо зміни правил оподаткування міжнародних посилок, а також підвищуються ставки за деякими податками. Інформація про підписання з’явилась на сайті Верховної Ради, передає "zaxid.net".

Зокрема, законом передбачається збільшення ставок на акцизний податок для тютюнових виробів на 9%; ставки екологічного податку на викиди парникових газів у 24,4 раза — до 10 гривень за тонну; збільшення податку на користування надрами для видобутку нафти на 2%; збільшення податку на користування надрами для видобутку залізної руди на 0,8%; збільшення рентної плати за користування лісом на 5%.

Крім цього, закон звільняє від сплати акцизу на спирт виробників парфумерної продукції, харчового оцту та продукції технічного призначення.

Також закон змінює правила щодо ввезення міжнародних посилок в Україну. Так, підприємства поштового зв’язку та доставки визнаються податковими агентами, тобто будуть зобов’язані сплачувати податок на додану вартість від імені отримувача посилки, вартість якої перевищує 150 євро з 1 січня 2019 року. При цьому, з 1 липня 2019 року мінімальна вартість посилок, яка оподатковуватиметься ПДВ зменшиться до 100 євро.

Тобто, купуючи товари за кордоном та пересилаючи їх поштою, українці будуть платити 20% ПДВ та мито, якщо вартість таких товарів перевищує 100 євро (до 1 липня 2019 року – 150 євро).

При цьому, раніше пропонувалось, що українці зможуть отримувати без податків не більше трьох посилок на місяць, сумарна вартість яких не мала перевищувати 150 та 100 євро відповідно. Проте цю норму скасували. Відтак, сплата податку залежатиме лише від вартості придбаного товару, а не від їхньої кількості.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ