Підтримати нас

Перший космонавт незалежної України - на банкноті

Автор статті
30 листопада 2020 17:16
1,407
Поширити:

Національний банк України випустив сувенірну банкноту з портретом першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. Це, до речі, перша банкнота з вертикальним дизайном.

«У центрі банкноти на лицьовому боці - зображення космонавта з надписом «Перший космонавт України», логотип космічного агентства, стилізоване зображення рослини та зображення космічного корабля. Основне зображення зворотного боку - космічний корабель «Колумбія» на тлі планет сонячної системи; над ним написи THE FIRST ASTRONAUT OF UKRAINE», - повідомили у пресслужбі НБУ.

Банкнота виготовлена на папері з водяним знаком. Над створенням дизайну сувенірної банкноти працювали художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Купюру випустили накладом 50 тисяч штук, із яких 40 тисяч - у сувенірному упакуванні. Її можна придбати через онлайн-замовлення у пунктах продажу Нацбанку та банків-дистриб’юторів.

Леонід Каденюк у 1997 році здійснив політ на американському космічному шатлі «Колумбія» (місія STS-87) у складі міжнародного екіпажу. Український космонавт-дослідник виконав широкий спектр робіт у рамках спільного українсько-американського експерименту, завданням якого було дослідження впливу мікрогравітації на ріст і розвиток вищих рослин.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ