Підтримати нас

Перші арешти в Росії: розганяють дозволені мітинги

Автор статті
12 червня 2017 09:15
669
Поширити:

У Росії поліція затримує мітингувальників і прибічників опозиціонера Олексія Навального.

Розганяють не тільки несанкціоновані мітинги, а й дозволені, пише "Радіо "Свобода".

У Норильську місцеві козаки затримали близько 10 осіб. У Владивостоку - не менш як 20 учасників, у Благовіщинську - 9. Ці акції не узгодили з владою. У Казані на дозволеному мітингу затримали чотирьох учасників.

У Санкт-Петербурзі затримали муніципального депутата Даниїла Кена. Той прямував на неузгоджений з владою мітинг проти корупції, про що повідомив у соцмережі. У місті протести офіційно не почалися. Зараз на Марсовому полі зібралися приблизно 600 осіб. Серед них - опозиціонери в футболках з принтами гасел антиурядового змісту. Акції протесту 12 червня у Москві та Санкт-Петербурзі мають розпочати о 14:00, інформує "Фонтанка".

Неподалік від Тверської вулиці у Москві стоять автозаки

Неподалік від Тверської вулиці у Москві стоять автозаки. Автор: svoboda.org

"Троє поліцейських затримали опозиціонера з плакатом "Володя! Ми втомилися від тебе". Активіст встиг простояти пару хвилин", – йдеться в повідомленні.

12 червня в кількох десятках міст Росії заплановані акції проти корупції. Мітинги вже відбулися на Далекому Сході і в Сибіру. У Москві влада узгодила мітинг на просп. Сахарова, однак організаторам через тиск влади не вдалося домовитися з підрядниками про встановлення сцени. Навальний заявив, що акцію перенесли на Тверську вулицю.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ