Підтримати нас

Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українців

Vgoru
Автор статті
12 грудня 2018 05:30
662
Поширити:

Співавторами резолюції виступили понад три десятки конгресменів від Демократичної і Республіканської партій

Палата представників Конгресу США одноголосним рішенням ухвалила резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Про це в Facebook повідомляє посольство України в США.

"Таким чином, на сьогодні обома палатами Конгресу США ухвалено рішення, в якому Голодомор визнаний геноцидом українського народу", – підкреслює посольство.

1544574502.2827

Відзначається, що постановочна частина документа містить визнання висновків Урядової Комісії США щодо Голоду в Україні (від 22 квітня 1988 року) про те, що "Сталін і його оточення вчинили в 1932-1933 рр. геноцид проти українців".

"Як і аналогічна резолюція, що була ухвалена Сенатом США 3 жовтня поточного року, документ також засуджує систематичні порушення прав людини, зокрема права на самовизначення і свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу. Висловлюються найглибші співчуття жертвам, які пережили Голодомор, і їхнім родинам, а також міститься заклик до поширення інформації з метою підвищення обізнаності в світі про штучну природу цієї трагедії", – йдеться у повідомленні.

Співавторами резолюції виступили понад три десятки конгресменів від Демократичної і Республіканської партій.

Резолюція була представлена 8 червня поточного року.

Коментуючи ухвалення резлюції, президент України заявив, що це "без сумніву історичне рішення тепер уже всього Конгресу США".

1544574762.8603

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ