Підтримати нас

Опалювальний сезон у Херсоні відкладено через аномальне тепло

Автор статті
07 жовтня 2020 10:00
756
Поширити:

Опалювальний сезон в Україні традиційно починається у жовтні. Принаймні, так було протягом попередніх років.

У цьому році, судячи з усього, від цього сценарію доведеться відійти. Зокрема, так буде у деяких південних регіонах, - і на Херсонщині в тому числі. Пізній запуск тепла пов'язаний з аномально високими для цього періоду року температурами. Так, стовпчик термометра вдень сьогодні, 7 жовтня, у Херсоні піднявся до позначки 26 градусів за Цельсієм. Судячи з прогнозів, не надто суттєво похолодає і надалі. Як повідомляє авторитетний гідрометеорологічний сайт weather.com, ще 21 жовтня у Херсоні буде до 21 градуса тепла.

Як відомо, раніше опалювальний сезон стартував 15 жовтня. В останні роки неодмінною умовою його початку вважається ситуація, при якій середньодобова температура повітря протягом трьох діб не перевищує 8 градусів за Цельсієм.

Раніше, 5 жовтня, Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко відзначав, що обласний центр практично повністю готовий до опалювального сезону. Але, щоб заощадити трохи більше бюджетних коштів, орієнтовно міська влада вирішила почати подавати тепло з першого листопада. Звичайно, якщо на той час унікальний "оксамитовий сезон" відступить остаточно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ