Підтримати нас

Окупанти “засудили” викраденого в Генічеську Олексія Кисельова до 8,5 років ув’язнення

Vgoru
Автор статті
17 лютого 2023 13:35
1,682
Поширити:

Волонтеру та екскомандиру корабля управління ВМС України “Славутич” Олексію Кисельову росіяни призначили 8,5 років позбавлення волі. Його ще 22 липня 2022 року окупанти викрали в Генічеську та вивезли до Криму. 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група. 

“Суддя” “джанкойського райсуду” ліліана соловʼєва визнала Кисельова винним у порушенні ч. 2 ст. 208 ук рф (“участь у незаконному збройному формуванні”) і призначила йому 8 років та 6 місяців увʼязнення з відбуванням першого року у в’язниці, решти – у колонії суворого режиму”, – йдеться в повідомленні. 

Росіяни “інкримінують” волонтеру участь у діяльності “батальйону імені Номана Челебіджихана”. Водночас Олексій Кисельов свою провину не визнає, бо ніколи не мав відношення до цього підрозділу. 

За інформацією правозахисної групи,  капітана 1-го рангу запасу, колишнього командира корабля управління ВМС України «Славутич», волонтера й активіста Олексія Кисельова 22 липня затримали в окупованому Генічеську й вивезли до Криму. Його катували струмом та били впродовж п’яти днів у будівлі професійно-технічного училища №17 Генічеська, де базувався підрозділ росгвардії. 

Через п’ять діб його перевезли до Сімферополя в будівлю “кримського управління фсб”, де продовжили знущання та тортури. Тільки після цього “слідчий фсб” провів “офіційне” затримання та відкрив кримінальну справу. Також Олексій Кисельов 27 жовтня 2022 року оголошував голодування через ненадання медичної допомоги.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ