Підтримати нас

Окупанти призначили свого “директора” заповідника “Асканія-Нова”

Vgoru
Автор статті
22 березня 2023 10:07
1,451
Поширити:

Окупанти призначили “директором” біосферного заповідника “Асканія-Нова”, який розташований на лівобережжі Херсонщини, росіянина дмитра мещерякова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

“За інформацією наших джерел, про існування нового “директора” біосферного заповідника “Асканія-Нова” імені Ф. Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України його співробітники дізналися 20 березня. У цей день до них приїжджав гауляйтер Херсонщини сальдо та перший заступник керівника адміністрації президента рф сєргєй кірієнко. Їх супроводжував чоловік, який представився “директором” заповідника”, – зазначають журналісти. 

У російському реєстрі всесвітньо відомий український заповідник зареєстрований 7 березня 2023 року, як “государственное автономное учреждение биосферный заповедник “Аскания-Нова””. 

“Хто він такий (ред. – мещеряков) – невідомо. Він не є співробітником заповідника. І, судячи з усього, ця людина дуже далека від заповідної сфери. Але після цього призначення подальше збереження “Асканії-Нова” під загрозою”, – повідомили джерела Центра журналістських розслідувань. 

Раніше ми повідомляли, що росіяни вивозять майно державних установ, банків, дороге обладнання з підприємств, а також грабують місцевих жителів на лівобережжі Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ