Підтримати нас

Окупанти депортують херсонців до Криму, а потім до красноярського краю рф, - Соболевський

Vgoru
Автор статті
07 листопада 2022 10:10
460
Поширити:

Людей із Херсона вивозять до тимчасово окупованого Криму з подальшим переселенням на територію росії. 

Про це в ефірі національного Телемарафону заявив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. 

"Окупанти продовжують депортацію наших людей. Як із правобережної частини, так і з Берислава, Каховки, з інших населених пунктів. І жорсткіше вони поводяться насправді з нашими людьми, примушуючи виїжджати до Криму, а потім до красноярського краю", - зазначив Соболевський.

За словами Соболевського, Херсонці бояться виїжджати, оскільки розуміють, що назад повернутися їм буде складно або й зовсім неможливо. Тому, якщо й переселяються, то їдуть із Херсона до Скадовського або Генічеського районів. 

"Люди чудово розуміють, що будуть дуже великі проблеми з поверненням в Україну. Це ми бачимо за наслідками так званої програми "Оздоровлення дітей", яку вони розпочали. Вони вивезли дітей на відпочинок, а потім не повертали дітей батькам і заявляли їм "збирайте речі та їдьте до дітей до Криму, до російської федерації", – зазначив чиновник.

За його словами, херсонці ще можуть виїхати на підконтрольну територію України через Василівку. Але це доволі складно, бо потрібно пройти фільтрацію. І на день окупанти випускають не більше ніж 50-60 людей.

Нагадаємо, з геріатричних пансіонатів Голої Пристані та Каховки окупанти вивезли понад 400 підопічних. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ