Підтримати нас

Одружитися у День закоханих – чи багато охочих?

Автор статті
12 лютого 2020 14:00
770
Поширити:

На День святого Валентина, 14 лютого, Херсонський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС)) працюватиме до 12 ночі, деякі відділи по місту та області – до 8 вечора.

Усі вони чекатимуть закоханих – і неважливо, уже одружених, чи ні. Можливо буде не тільки подати заяву чи одружитися, а й поновити обітниці.

Як повідомила прес-служба Херсонського відділу Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, розписатися тільки в міському відділі ДРАЦС вже подали заяви 11 пар. Але це далеко не остаточна цифра.

Так, минулого року у цей день на Херсонщині зареєстрували 67 шлюбів, із них 9 – у рамках проєкту Міністерства юстиції «Шлюб за добу». Цей проєкт діє й досі – подати заяву та одружитися в той же день можна у Палаці молоді та студентів, драматичному театрі ім. М. Куліша чи в комунальному підприємстві «Парки Херсона». Вартість такого швидкого задоволення близько 3 тисяч гривень з ПДВ, але ціна може різнитися в залежності від урочистості церемонії, громадянства молодят та дати подання заяви про шлюб. Якщо підійти з заявою за день до свята – ціна впаде майже вдвічі.

Співробітники Центрального Херсонського ДРАЦС зазначили, що у День святого Валентина багато не тільки шлюбних церемоній, а й подання заяв. Інколи заяви на реєстрацію шлюбу потім забирають, але це здебільшого винятки. У минулому році на День закоханих по них подали заяву на шлюб 28 пар. Чи всі з них уклали шлюб, стверджувати ніхто не наважився, бо таку статистику не ведуть.

Окрім Дня закоханих пари досить часто обирають для одруження так звані «дзеркальні» дати. У лютому це – 02.02.2020 та 20.02.2020.

У Херсонській області надали перевагу саме 20 лютого – на цю дату подали заяви вже 14 пар, а ось 2 лютого стало не дуже популярним – у цей день розписалися лише 2 пари.

Несподівано молодята почали обирати для шлюбу 29 лютого, хоча ця дата і вважається нещасливою, 7 пар уже подали заяви. І будуть святкувати річницю одруження – раз на чотири роки.

P.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ