Підтримати нас

Нецензурна лайка та стусани: булінг нікуди не зник

Автор статті
03 березня 2020 10:00
880
Поширити:

Не зважаючи на те, що за цькування в школі ще з початку 2019 почали карати штрафами та виправними роботами, булінг нікуди не подівся.

У херсонській загальноосвітній школі №41 на перерві учні побили однокласника. Усе це знімали на телефони. Зараз відео гуляє інтернетом. Мама хлопчика звернулася до правоохоронців. Щоб розібратися, спочатку створили комісію, до якої увійшли працівники ювенальної поліції та керівництво навчального закладу. Начальник відділу ювенальної превенції головного управління національної поліції Херсонської області Ярослав Шанько повідомив:

- У п'ятницю учасники комісії провели ретельну перевірку викладених у відео фактів, поспілкувалися з учнями та педагогічним колективом, після чого дійшли висновку, що  фізичне та психологічне насильство над 11-річним хлопцем дійсно було, - наголосив правоохоронець.

З огляду на вік задирак відповідальності за скоєне вони не понесуть, - натомість каратимуть їх батьків. На них чекають штрафи від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

За словами матері, над її сином знущалися останні пів року, а класна керівниця Ольга Вдовиченко навіть не намагалася якось вплинути на ситуацію. І нібито після цієї сутички, аби «зам'яти» справу, вчителька просила батьків повидаляти з телефонів дітей відео, яке й стало речовим доказом. «Тому працівники поліції рекомендували адміністрації школи провести внутрішнє розслідування щодо можливого неналежного виконання службових обов’язків класним керівником. Також із учнями класу і педагогічним колективом ювенальні поліцейські провели профілактичні бесіди», - додає Ярослав Шанько.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ