Підтримати нас

Назвали п'ять симптомів нестачі вітаміну D

Автор статті
02 квітня 2020 15:28
763
Поширити:

П'ять симптомів нестачі вітаміну D в організмі людини.

1. Пітливість голови

Надмірне потовиділення у новонароджених є одним з ранніх індикаторів нестачі вітаміну D. Одним з найбільш неочевидних симптомів дефіциту вітаміну у дорослих є надлишкова пітливість голови в порівнянні з іншим тілом. Якщо у вас часто потіє голова, то це може бути пов'язано з відсутністю вітаміну D, і вам слід звернутися до лікаря.

2. Слабкі кістки

Дефіцит вітаміну D може вплинути на здатність організму постачати кальцій в кісткову тканину, що може привести до остеомаляції або ослаблення кісток. При цьому можуть відчуватися різні болі в кістках, особливо гомілкової. Рекомендується регулярно приймати щоденну дозу вітаміну, щоб уникнути болю, переломів і таких захворювань, як остеопороз.

3. М'язові болі

Недостатня кількість вітаміну D в організмі може впливати не тільки на кістки, але і на м'язи, викликаючи сильні болі, слабкість, зменшення м'язової маси і погане відновлення після інтенсивної фізичної активності. Низький рівень вітаміну D може також викликати хронічні болі у всьому тілі.

4. Знижений імунітет

Вітамін D грає величезну роль в підтримці нашої імунної системи. Якщо ви страждаєте частими вірусними інфекціями, причиною може бути низький рівень вітаміну D.

5. Швидка втомлюваність

Ми часто вважаємо причиною втоми завантаженість справами або брак сну. Однак однією з причин може бути також дефіцит вітаміну D. Проведене дослідження показало, що вживання пацієнтами з хронічною втомою харчових добавок, що містять вітамін D, забезпечувало значне зменшення симптомів після нормалізації рівня вітаміну D.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ