Підтримати нас

Нардепи збираються ввести “драконівський” закон проти боржників за комуналку

Автор статті
25 серпня 2020 02:23
656
Поширити:

Ніколи ще сума боргів українських громадян за комунальні послуги не була такою великою як зараз, влітку 2020 року. Як повідомили на телеканалі "Перший", зараз ця сума дорівнює 29 мільярдам гривень, і борги ці неухильно ростуть.

У зв'язку з актуальною проблемою боргу, український парламент збирається посилити заходи покарання для недобросовісних українців.

Зокрема, депутати вже внесли в Раду законопроект, який начебто повинен допомогти державі боротися зі злісними боржниками. Закон передбачає автоматичне списання 25% заборгованості в українців із зарплати. Також документ дозволяє списувати  частину особистого майна боржників, гроші за яке підуть для сплати їх заборгованості.

Один з українських правозахисників прокоментував, що мова йде не лише про списання поточної виплати за комуналку, а ще й про додаткову суму за ті борги, які вже є.

«Боргові зобов'язання з реструктуризацією максимум на 60 місяців, не перевищуватимуть 25%. Тобто 1/4 твого заробітку, якщо ти працездатна особа, або 20% від твого пенсійного забезпечення », - підкреслив фахівець.

У разі несплати боргу протягом 60 місяців договір про його реструктуризацію триватиме і надалі. Але в разі, якщо боржник відмовляється платити, податківці мають право описувати його майно.

Нагадаємо, що сьогодні українські споживачі, в разі появи заборгованості за ЖКП, повинні платити штраф або пеню.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ