Підтримати нас

Нардепи запитали в керівництва та силовиків Херсонської області: хто замовив Катю Гандзюк?

Автор статті
30 листопада 2018 09:47
698
Поширити:

Вчора, 29 листопада, в Херсоні відбулося виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, яка проводить розслідування  щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Метою виїзду ТСК в Херсон було: заслухати місцевих посадовців та активістів, а також впевнитися, чи справді місцеві силовики в рамках слідства зробили все необхідне для розкриття злочину.

“Ми просимо всіх, хто знає досі невідомі факти цієї справи та може навести докази - повідомити нам про це”, - заявив голова ТСК, позафракційний нардеп Борислав Береза.

У відкритому режимі  відповідали на запитання членів ТСК керівництво Херсонської області: голова  облдержаадміністрації Андрій Гордєєв, голова обласної ради Владислав Мангер та заступник глави ОДА Євген Рищук. Здебільшого їх запитували про подробиці масштабної пожежі в Олешківському лісі.

Нагадаємо, вже після смерті Катерини Гандзюк ЗМІ звернули увагу громадськості на те, що у Катерини виник публічний конфлікт з очільниками області та деякими учасниками бойових дій саме через лісову пожежу.

“Обпалений ліс з отих згорілих 600 гектар, який вивозили сьогодні фурами прямо в той час, коли на площі перед ОДА обласна влада та браконьєри масштабом поменше влаштували спецолімпіаду про то, хто з них більший патріот і має першочергове право палити і пиляти.

Знаєте, чєрті, навіть в 2014 році ваш псевдопатріотизм і лозунги трохи харили, а зараз просто викликають огиду і бажання надавать срачєй попри етикет, посаду і ніби нормальне людське ставлення до кожного з вас персонально.” - пост з Фейсбук сторінки Катерини Гандзюк, датований 6 липня.

Очільник Херсонської ОДА пояснив, що дійсно пожежа в Олешківському лісі виникла через підпал, але відкинув всі звинувачення на адресу керівництва області в фейсбуці від Катерини Гандзюк.

Натомість Владислав Мангер був небагатослівним і повідомив членів ТСК про те, що не був особисто знайомий з Катериною.

Пізніше до засідання приєднався Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко. Він розповів, що добре спілкувався із загиблою але у відкритому режимі не готовий повідомляти інформацію, яку йому особисто розповідала Катерина про ймовірних замовників нападу на неї.

В закритому режимі члени ТСК заслухали керівників місцевих правоохоронних органів та осіб з близького кола друзів Катерини Гандзюк.

“Після цього засідання питань з’явилося більше, ніж відповідей” - прокоментував «Вгору» член Тимчасової слідчої комісії нардеп Ігор Луценко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ