Підтримати нас

Найяскравіший зорепад

Автор статті
10 серпня 2016 01:00
597
Поширити:

З боку сузір’їв Жирафа і Персея на нас проллється метеоритний дощ.

Персеїди – найяскравіший метеорний потік року – у серпні почав висвітлювати нічне небо. Він досягне піку яскравості, який цього року буде незвично великим, у середині місяця.

Зірки, що падають, – метеори – це невеликі частки міжпланетної речовини розміром від піщинок до горошин. Вони входять у земну атмосферу на швидкості близько 20 кілометрів на секунду і практично миттєво згорають, залишаючи в небі красивий яскравий слід. Персеїди – один з найпотужніших і відомих метеоритних “дощів”, він виникає, коли Земля входить у пиловий слід комети Свіфта-Туттля).

За прогнозами Міжнародної метеорологічної організації (IMO), в цьому році максимуму активності зорепад повинен досягти 12 серпня в період з 18.15 до 20.45 за Гринвичем (22.15 мск п’ятниці – 00.45 мск суботи).
Цього року Персеїди будуть незвично яскравими – замість звичайних 80-100 “падаючих зірок”  на годину ми побачимо близько 150-200 метеорів завдяки тому, що Земля пролетить через незвично щільні останки “хвоста”  комети Свіфта-Туттля. Ці яскраві лінії, як підкреслюють астрономи, не становитимуть небезпеки для життя людей на Землі і зондів на орбіті.

Метеорити летітимуть “на нас”  з боку сузір’їв Жирафа і Персея, і саме туди варто дивитися вночі, починаючи буквально від сьогодні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ